25 Aralık 2017 Pazartesi

Avusturya'da Türkiye karşıtı söylem-2

Kurz'un ırkçı ve islam karşıtı
seçim söylemi seçim afişlerine de yansımıştı.
TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu
Biz Burada Kalıcıyız
Yayın günü ve saati: 26 Aralık 2017  14.05 (Türkiye Saati)
Avusturya'da Türkiye karşıtı söylem!
Avusturya Türk toplumu bu söylemden nasıl etkileniyor?
Avusturya’da yeni hükümet Türkiye düşmanlığını resmileştirdi
Avusturya’da Muhafazakâr Halk Partisi (ÖVP) ile aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (FPÖ) arasında yeni koalisyon hükümeti kuruldu.
ÖVP lideri Sebastian Kurz 31 yaşında Avrupa’nın en genç başbakanı oldu. Neonazi geçmişe sahip ve yıllarca seçimlerde “Viyana, İstanbul olmayacak”, “İslam yerine vatan” gibi seçim afişleriyle kampanya yapan aşırı sağcı FPÖ lideri Heinz Christian Strache ise Başbakan Yardımcısı. 160 sayfalık koalisyon sözleşmesine Türkiye karşıtlığı da girdi.
Koalisyon sözleşmesinde Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılması için hükümetin AB üyeleri arasında çalışma yapması karara bağlandı. Sağ ve aşırı sağ ortaklar Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılıp üyelik yerine ‘Türkiye-Avrupa komşuluk’ taslağı öneriyorlar.

Prof. Dr  Mustafa ÇAKIR
Anadolu Üniversitesi
Yurt Dışı Türkler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Doç. Dr. Can ÜNVER
Göç Uzmanı

Yrd. Doç. Dr. Sezgin MERCAN
Başkent Başkent Üniversitesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi

Birleşmiş Milletler’den tokat gibi Kudüs Kararı
Birleşmiş Milletler'e (BM) üye tüm devletlere "Kudüs'te diplomatik misyon kurmaktan kaçınma" çağrısı yapan karar tasarısı BM Genel Kurulu'nda 128 oyla kabul edildi. Karar sonrası yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu 'oylama sonucunu tanımayacaklarını' söylerken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, sonucun 'Filistin için bir zafer' olduğunu belirtti.
Perşembe günü Türkiye ile Yemen tarafından hazırlanan tasarıya ilişkin 193 üyeli BM'de yapılan oylamada 9 ülke tasarının aleyhinde oy kullanırken, 35 ülke de çekimser kaldı. Karar bağlayıcı değil. Kararın açıklanmasından kısa süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Karar tasarısının ezici bir çoğunlukla kabul edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Nevzat Hoca Anlatıyor
Prof. Dr. Nevzat Gözaydın
Kültürel değişim



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder