3 Mayıs 2016 Salı

3 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saati ile 14.05'te TRT Türkiye'nin Sesi radyosunda yayını gerçekleştirilen canlı radyo yayınının içeriğidir.
Gerçekleşen program kaydına daha sonra bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Avusturya’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk 

turunda oyların yüzde 35’ini alan aşırı sağcı aday Norbert Hofer


Avusturya Cumhurbaşkanlığı seçimleri Avrupa’da yeni dönemin ipuçlarını mı veriyor?
Avrupa’da aşırı sağın yükselişi
Polonya, Slovakya, Macaristan, Fransa, Almanya ve Danimarka’dan sonra Avusturya’da aşırı sağcıların yükselişi, Avrupa genelinde “sağ-sol mücadelesini” yeniden hareketlendirdi. Avrupa genelinde aşırı sağcılar, siyasi müttefiklerinin seçim zaferiyle “vatansever cephenin” güçlendiğini düşünürken, sosyal demokratlar ise sağcıları iktidar makamından uzak tutmak için tüm faşizm karşıtlarını dayanışmaya çağırıyor.

Avusturya'da aşırı sağcıların ülke tarihinde bir seçimde ilk kez birinci sıraya yerleşmesi “büyük başarı” olarak nitelendiriliyor. Çünkü 1945'ten beri ülke tarihinde ilk kez aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı seçimde en fazla oyu alarak birinci oldu. 24 Nisan'da yapılan seçim sonuçlarına göre sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisinin adayı (FPÖ) Norbert Hofer yüzde 36 ve rakibi Yeşiller Partisi'nin adayı Alexander Van der Bellen yüzde 20 oy aldı.

Prof. Dr  Mustafa ÇAKIR
Anadolu Üniversitesi
Yurt Dışı Türkler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Doç. Dr. Can Ünver
Göç Uzmanı
Program Danışmanı
Programın tekrar yayınını Salı gecesi 01.05'te radyodan dinleyebilir, program kaydına her zaman bu sayfadan erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder